Meniu navigare

Utilizatori Online

Avem 122 vizitatori online
Total 15388104 vizite din 30.09.06

Duminica 18 Martie 2018   Prima PaginăInregistrari pentru 01 2012


Proiect de act normativ privind mecanismul de cooperare în domeniul afacerilor europene PDF Listare E-mail

          Guvernul a aprobat, în ședința din 18.01.2012, un proiect de lege referitor la colaborarea dintre Guvern și Parlament în domeniul afacerilor europene, astfel încât deciziile care se iau la nivel național în domeniul afacerilor europene să beneficieze de o cât mai largă susținere.

          Actul normativ cuprinde dispoziții care permit, în primul rând, informarea exhaustivă a Parlamentului în legătură cu evoluțiile înregistrate la nivelul procesului decizional al Uniunii Europene. Astfel, Parlamentul poate solicita informații extinse privind proiectele de acte legislative aflate în curs de negociere la nivelul instituțiilor europene.

          Informarea Parlamentului de către Executiv presupune transmiterea tuturor informațiilor considerate relevante pentru proiectele de acte fără caracter legislativ, la solicitarea Parlamentului.

          Proiectul de lege prevede obligația ministrului responsabil sau, după caz, a ministrului Afacerilor Europene, respectiv a ministrului Afacerilor Externe, de a se prezenta la solicitarea Parlamentului pentru a fi consultați, pe durata examinării parlamentare.

          De asemenea, există prevederi referitoare la rezerva de examinare parlamentară, care presupune că Guvernul informează Consiliul UE cu privire la declanșarea de către Parlament a procedurii de examinare în cazul în cazul în care Legislativul începe analiza unui propuneri legislative comunitare.

          Actul normativ referitor la colaborarea dintre Guvern și Parlament în domeniul afacerilor europene reglementează, de asemenea, procedura de control de subsidiaritate și proporționalitate care finalizează, după caz, cu un aviz motivat în situația în care Parlamentul constată încălcarea principiului subsidiarității de către propunerile făcute de Comisia Europeană, respectiv cu o opinie care va constata conformarea documentului legislativ cu cele două principii - subsidiaritate și proporționalitate.

 

Sursa: www.gov.ro

 
Ultima actualizare ( Friday, 27 January 2012 )
Codul de conduită pentru evitarea situațiilor de incompatibilitate și conflict de interese PDF Listare E-mail

Image 

Guvernul a adoptat Codul de conduită pentru evitarea situațiilor de incompatibilitate și conflict de interese de către personalul implicat în gestionarea programelor finanțate din fonduri europene nerambursabile. Codul clarifică modul în care se aplică principiile și regulile generale privind regimul incompatibilităților și conflictelor de interese prevăzute în legislația națională și europeană în vigoare. 

Prevederile Codul de conduită se aplică funcționarilor publici, cu statut general și special, demnitarilor, precum și personalului contractual din autoritățile statului cu atribuții în gestionarea/implementarea/coordonarea programelor finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Pentru vizualizare accesați link-ul:

 http://www.fonduri-ue.ro/upload/Cod%20de%20conduita.pdf

Sursa: www.fonduri-ue.ro 

Ultima actualizare ( Tuesday, 10 January 2012 )
Danemarca, la cârma UE în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2012 PDF Listare E-mail

Image 

Danemarca preia președinția Consiliului UE începând de la 1 ianuarie 2012, dorind să ofere Europei mijloacele prin care să poată face față provocărilor majore cu care se confruntă în prezent.

În cooperare cu celelalte state membre și cu instituțiile europene, guvernul danez dorește să scoată Uniunea din criză și să asigure condițiile necesare stimulării creșterii economice.

Cele patru priorități ale președinției daneze vizează economia, creșterea, mediul și securitatea.

Sursa: http://ec.europa.eu

 

 

 


Sesizați faptele de corupție ale personalului MAI la: 0800-806-806
-------------------------------------------
Integrare Europeană: 0800-802-007
      
                Noul website

        http://www.prefecturadambovita.ro/uploadfiles/2015/martie/telverde.pdf
      
        http://www.prefecturadambovita.ro/index.php?option=com_content&task=section&id=7&Itemid=141
                    
       

PROGRAM AUDIENTE S.P.R.P.C.I.V

    MARTI ORELE 10:00 - 12:00

PROBA PRACTICA SE DESFASOARA

   CU PLECARE DIN PARCAREA

   OBORULUI TARGOVISTE


          
 
      

           INFORMARE CU
          PRIVIRE LA
        PLATA TAXELOR
       SI TARIFELOR
          AFERENTE
      PERMISELOR DE
         CONDUCERE 
               SI A

     PASAPOARTELOR
        
    
Pentru o navigare optimă,
    vă recomandăm folosirea
  unui browser  cu capabilități
          HTML5 și CSS3
 
    
   http://www.apostila.mai.gov.ro
                            

         ACCESEAZA AICI TELEFONUL
      CONSUMATORILOR SI PAGINA WEB