Meniu navigare

Utilizatori Online

Avem 112 vizitatori online
Total 15388093 vizite din 30.09.06

Duminica 18 Martie 2018   Prima PaginăInregistrari pentru 03 2012


Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene PDF Listare E-mail

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene este un instrument financiar nerambursabil creat în anul 2002 la nivelul UE pentru finanțarea operațiunilor întreprinse de Statele Membre ale UE în situații de urgență. Ca urmare a inundațiilor care au avut loc în România în perioada 23 iunie – 31 iulie 2010, a fost acordată României o subvenție din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene în valoare de 24.967.714 euro.

Prin HG nr. 1165/2011 Ministerul Administrației și Internelor a fost desemnat Autoritate de Implementare pentru echivalentul în lei a sumei de 5.444.769 euro. Suma alocată este destinată acoperirii unei părți a cheltuielilor efectuate de Beneficiarii Finali (consilii locale și județene) pentru repunerea imediată în funcțiune a infrastructurii și a instalațiilor din domeniul furnizării energiei, apei și al tratării apelor uzate, al telecomunicațiilor, transportului, sănătății și educației. În cadrul acestui tip de acțiuni/operațiuni sunt eligibile pentru decontare/finanțare următoarele categorii de operațiuni de urgență:

-  repunerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu apă potabilă: rețele de aprovizionare cu apă, uzine de tratare, epurare a apei, fântâni, puțuri de adâncime și rezervoare, bazine de înmagazinare a apei;

-   refacerea sistemelor de colectare a apelor pluviale și a rețelelor de colectare a apelor uzate: rețele de canalizare, canale și cămine, stații de epurare, bazine de decantare;

-  refacerea infrastructurii de transport rutier: drumuri naționale, drumuri județene, străzi și drumuri comunale, poduri, podețe, pasarele și traversări pietonale, diguri și apărări de mal în administrarea autorităților locale, consolidarea și reconstruirea zidurilor de sprijin.

Pentru a fi considerate eligibile, costurile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1.     - să fie necesare pentru realizarea proiectului, să aibă numai destinația prevăzută la punctul privind operațiunile eligibile, să respecte principiile unei gestiuni financiare sănătoase;

2.   - să fi fost efectuate/angajate cu respectarea prevederilor legislației naționale, în cazul decontării operațiunilor de urgență considerate eligibile și/sau a prevederilor legislației europene, în cazul finanțării unor lucrări noi;

3.    - să nu fi fost finanțate din alte surse nerambursabile ale UE sau din alte surse de finanțare internaționale nerambursabile;

4.  - să fie destinate readucerii imediate la stadiul inițial a obiectivelor afectate de inundații;

5.     - să fie înregistrate în contabilitatea Beneficiarului;

6.  - să fie identificabile, verificabile și susținute de documente justificative originale (devize de lucrări, facturi fiscale, OP, cecuri, etc.)

F.S.U.E. 2010 se implementeazǎ în maximum un an de zile de la data la care suma alocatǎ a intrat efectiv în contul Secretariatului General al Guvernului, respectiv 3 august 2011. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 02.07.2012.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul MAI: www.mai.gov.ro.
Ultima actualizare ( Tuesday, 27 March 2012 )
Programul "Rabla" 2012 PDF Listare E-mail

         Programul Rabla 2012 se derulează începând cu data de 19 martie 2012 prin înscrirea și validarea colectorilor și producătorilor. Proprietarii – persoane fizice se pot se pot adresa firmelor colectoare, pentru casarea autoturismelor vechi, începând din data de 3 aprilie și până pe data de 19 noiembrie 2012.

           Cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală, pentru achiziționarea unui autovehicul nou putând fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.

          Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor autorizați să participe în anul 2012 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național, precum și cea a operatorilor economici autorizați să desfășoare activități de colectare și tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secțiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2012”.

           Pentru a vizualiza Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național accesați următorul link: http://afm.ro/main/info_stuf/parc_auto/2012/ordin981-2012.pdf.

 

Sursa: www.afm.ro
Ultima actualizare ( Monday, 19 March 2012 )
 


Sesizați faptele de corupție ale personalului MAI la: 0800-806-806
-------------------------------------------
Integrare Europeană: 0800-802-007
      
                Noul website

        http://www.prefecturadambovita.ro/uploadfiles/2015/martie/telverde.pdf
      
        http://www.prefecturadambovita.ro/index.php?option=com_content&task=section&id=7&Itemid=141
                    
       

PROGRAM AUDIENTE S.P.R.P.C.I.V

    MARTI ORELE 10:00 - 12:00

PROBA PRACTICA SE DESFASOARA

   CU PLECARE DIN PARCAREA

   OBORULUI TARGOVISTE


          
 
      

           INFORMARE CU
          PRIVIRE LA
        PLATA TAXELOR
       SI TARIFELOR
          AFERENTE
      PERMISELOR DE
         CONDUCERE 
               SI A

     PASAPOARTELOR
        
    
Pentru o navigare optimă,
    vă recomandăm folosirea
  unui browser  cu capabilități
          HTML5 și CSS3
 
    
   http://www.apostila.mai.gov.ro
                            

         ACCESEAZA AICI TELEFONUL
      CONSUMATORILOR SI PAGINA WEB